# 2024年江苏省苏锡常镇四市高考英语二模试卷

一、听力 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. $(1.5 分)$ How did the man get to	the party?	?
-------------------------------------	------------	---

A.By motorbike.

B.By car.

C.By bus.

2. (1.5 分) When does Michelle usually get up?

A.At 6: 00 a.m.

B.At 6: 30 a.m.

C.At 7: 00 a.m.

3. (1.5 分) What will the man probably do next Monday?

A.Buy a book.

B.Borrow a novel.

C.Visit a writer.

4.  $(1.5 \, \text{\frac{\beta}{1}})$  How much did the woman spend on the dress?

A. \$ 120.

B. \$ 280.

C. \$ 400.

5.  $(1.5 \, \%)$  Why does the woman want to quit her job?

A.To work more flexibly.

B.To spend more time reading.

C.To take care of her family.

第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟,听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

6. (3分) (1) Why does Kate choose the first part of the work?

A.To watch a video.

	B.To realize her dream.
	C.To shoot campus life.
	(2) What will Mari e be responsible for?
	A.Interviewing.
	B.Shooting.
	C.Editing.
7.	(3 分) (1) What does the woman say about the room?
	A.It rents for 25 pounds a month.
	B.It doesn't have a refrigerator.
	C.It faces north.
	(2) What is the probable relationship between the speakers?
	A.Landlady and customer.
	B.Boss and employee.
	C.Guide and tourist.
8.	(4.5 分) (1) What is the exhibition about?
	A.The science behind everyday devices.
	B.The application of virtual reality.
	C.The history of workshops.
	(2) What particularly attracts the woman to the exhibition?
	A.Prices of smart phones.
	B.Displays on smart home technology.
	C. Workshops on making simple devices.
	(3) What is the benefit of buying tickets early according to the man?
	A.Receiving small gifts.
	B.Having special discounts.
	C.Entering the museum without queuing.
9.	(6分)(1) What kind of work does the woman want to get?
	A.Temporary work.
	B.Part - time work.
	C.Permanent work.

(2) When can the woman start to work?
A.On July 8th.
B.On July 10th.
C.On July 11th.
(3) Which job does the woman prefer to do?
A.An assistant animal keeper.
B.An assistant cook.
C.A café waitress.
(4) What will the man do next?
A.Give the woman an offer.
B.Pass the application on.
C.Make a phone call.
10. $(6 分)$ (1) Which place will probably attract secondary school pupils?
A.The City Library.
B.The Norchester Theatre.
C.The Conference Centre.
(2) What can visitors to Science in a Suitcase do?
A.Have a singing competition.
B.Watch crazy experiments.
C.Make other people laugh.
(3) Which event is about building a bridge?
A.Waterworld.
B.Ropes and Hangings.
C.Paper and Time.
(4) What does the speaker mainly talk about?
A.The origin of the festival.
B.Tickets and transport to the festival.
C.Detailed information about the festival.
一、阅读、阅读下列镇文、从每题所绘的 A、B、C、D 四个选项由选出最佳选项。

the fun and games center around food—growing it, that is. Your kids will learn how to tend to vegetables and livestock (家畜) and almost certainly taste the fruits of their labor. Here's a small sampling of what's out there.

Muscoot, New York

This farm, offers a half - day Wrangler Camp for kids (a livestock - centred experience) and a six - week - long Young Farmers camp for kids in grades one through eight. Camps range from \$150 for weeklong half - day sessions to \$350 for full - day sessions.

Sproutin'Up, Colorado

An agriculture farm with a focus on education, Sproutin' Up offers skill - building programs for teens throughout the year, but their summer camp for kids is all about fun. In addition to farm activities, the kids spend time at a local climbing gym. Three weeklong half - day sessions are available for \$200 each.

Humboldt, California

Located north of San Francisco, this sleepaway camp spreads out over several hundred acres in the coastal hills of Sonoma County. The lodging(住处) is tent - style, with outdoor showers. A range of farm activities are available throughout the summer.

Alegre, Georgia

A. They provide full - day camps.

Your kids will clean and brush a horse, and learn to milk a goat at this camp. Three - day sessions (mornings only) cost \$125, and parents can attend with their children for an extra fee.

(1) Which camp best suits kids who enjoy climbing?
A.Muscoot.
B.Sproutin' Up.
C.Humboldt.
D.Alegre.
(2) What can kids do in Alegre?
A.Interact with animals.
B.Have sessions in the afternoon.
C.Sleep in tents at night.
D.Enjoy the scenery of coastal hills.
(3) What do the four camps have in common?

B.They offer farm - themed camps.

C.They are located in the same state.

D. They focus on health education.

12. (10 分) Deforestation—by clear - cutting or wildfires—has massive consequences both on climate and health.But leaving reforestation to Mother Nature can take decades,particularly as disastrous wildfires are increasing in frequency and intensity.And the time,cost and labour involved makes traditional methods of tree planting not as practical as they once were.

Bryce Jones knows how hard it is to replant forests.For four months in 2013, he worked as a tree planter throughout Canada."There's no technology there, "he says."The only way you can automate reforestation is through the air."But it wasn't until 2019 that he hit on the one that he thought had potential: use drones (无人机) to fire specially designed seed pods (荚) into the ground—at 10 times the normal rate and costing 20 percent less than traditional methods.He proposed the idea to his brother and Flash Forest was born.His first goal was to plant a billion trees by 2025.

The team took out a loan, bought a drone and used 3 D printers at Jones's school to make casts of the pods.Now, only two and a half years later, the company has a group of drones with each able to carry several thousand pods per flight. Three operators work in a field, controlling five drones, whose flights take 15 to 20 minutes. Flash Forest's big draw is its seed pod, which contains everything seedlings(幼苗) need to promote survival. And its technology allows them to reach post - burn sites or remote areas that are difficult for traditional tree planting.

There are challenges every day, Jones says, as they work to improve the engineering, hardware, software and seed - pod recipes. Then there are the challenges presented by the climate—this year, record temperatures, record wildfires and drought. "That was something that was totally out of our control, "he says.

Unlike some traditional forms of reforestation, Flash Forest is focused on biodiversity. For Jones, the target of planting a billion trees by 2025 is just the beginning. "I have a dream that the company will plant on six continents —everywhere where our technology is needed, "he says.

(1) What does the author intend to tell us in paragraph 1?
A.The benefits of reforestation.
B.The power of Mother Nature.
C. The way of putting out wildfires

	D.The necessity of using new planting methods.
	(2) What contributes to the particular appeal of Flash Forest?
	A.Its drone operators.
	B.The frequent flights.
	C.Its seed pod.
	D.The low cost of seedlings.
	(3) What does the underlined word"that"in paragraph 4 refer to?
	A.Extreme weather.
	B.Drone technology.
	C.3 D equipment.
	D.Computer software.
	(4) What can we infer about Flash Forest from the last paragraph?
	A.It changed its focus in the past.
	B.It will achieve its final target in 2025.
	C.It might be available worldwide one day.
	D.It has replaced traditional forms of reforestation.
13	. $(10\%)$ The human voice is a delicate thing. Each person's distinctive sound is produced when air from
	the lungs causes the vocal cords (声带) to vibrate (震颤). These vocal cords can easily get
	damaged.According to a 2005 study, 30% of the population will experience a voice disorder at some point in

In a study published in the journal Nature Communications this week,a group of bioengineering researchers from the University of California have put forward an attractive solution. They have designed and tested a soft patch (小片) that can be stuck onto a person's neck, where it will pick up muscle movements and, with the help of machine - learning algorithms(算法) that process the signals,translate them into speech.

their life.

When a person loses their voice today, the easiest fix is to turn to typing, texting, or writing notes to communicate. Typing can be slow and inconvenient, says Jun Chen, the paper's lead author, and writing notes is only possible in good lighting. The new solution would theoretically be able to clear all these hurdles.

Dr.Chen's device works based on something called the magnetoelastic effect. Essentially, when tiny magnetic (磁性的) bits are placed into soft materials, their magnetic properties can change as the material is stretched.

When the throat muscles move under the soft patch, the resulting magnetic - field variations can be changed

into electrical signals. In a test with eight participants, the researchers recorded the signals as the subjects spoke and mouthed five different sentences. They then trained a machine - learning model which was then able to predict which of the five sentences the participants spoke—whether aloud or in silence—with more than 90% accuracy.

There is a way to go yet, for now the device can only recognize the five phrases it was trained on. Plus, to make it practical at scale, the researchers will need to collect a lot more data.

	(1) In paragraph 1, the author mainly wants to tell us that
	A.lungs are easily damaged
	B.the human voice is unique
	C.vocal cords vibrate to produce sound
	D.voice disorders are a problem worthy of attention
	(2) Why does the author mention the magnetoelastic effect?
	A.To explain the working principle.
	B.To present a solution.
	C.To introduce the challenge.
	D.To make a comparison.
	(3) What is the function of the soft patch?
	A.Predicting five different sentences.
	B.Destroying the background magnetic field.
	C.Slowing the movements of throat muscles.
	D.Helping turn muscle movements into electrical signals.
	(4) Which of the following is a suitable title for the text?
	A.Predicting the Importance of Voice Restoration
	B.Using Algorithms in Bioengineering Research
	C.Overcoming Voice Loss with an Innovative Patch
	D.Finding the Principle of Communication Devices
14	. $(10 分)$ In recent years,much of my life as a consumer has shifted to what I like to call background
	spending. As I've subscribed to more apps and streaming platforms, significant sums of my money tend to slip

Think of it as automated trade. Spending without the trouble of spending. Acquisition without action. Or

away each month without my ever thinking about it.

thought.

But while this flood of subscriptions was sold to me on the condition that it would make my life more trouble - free, there was a certain shock I felt upon discovering how much I was spending without realizing each month (\$179.45).

You see, the thing about background spending is that it tends to happen, well, in the background without your full attention. And there lies the point.

"Hand over your credit card details and let us take care of the rest, "these companies promise us.But by agreeing to this trade, we've become lazy passive consumers.And this laziness breeds (导致) more laziness because most of us can't be bothered with conducting regular reviews of our subscription spending.We're too lazy to even notice or cancel!

I know it's not just me who is suddenly living life as a smooth - brained subscriber. The average consumer spends \$273 per month on subscriptions, according to a 2021 study of 2, 500 by digital services firm West Monroe. Not a single person surveyed knew what his actual monthly spending was.

It's understandable why this model is so attractive to businesses. As companies questioned traditional advertising models, subscriptions offered the promise of "selling once and earning forever." And while subscription services have been around for decades (think Wine of the Month Club), more customers have been willing to sign up thanks to the widespread availability of smartphones and the increasing ease of home delivery.

While these subscriptions promise ease and happiness, not all of us are satisfied. Last year, the Kearney Consumer Institute found 40 percent of consumers believe they have too many subscriptions. Almost half of us also think we pay too much for streaming video - on - demand subscriptions.

(1) What can we know about background spending in paragraph 2?
A.Its purpose.
B.Its feature.
C.Its procedure.
D.Its requirement.
(2) What makes it possible for background spending to happen?
A.Its attractive price.
B.Some people's poor habit.
C.Its secure service.

D.Some people's addiction to it.				
(3) Why is the subscription model appealing to businesses?				
A.It offers good home delivery services.				
B.It is like traditional advertising models.				
C.It is popular among smartphone producers.				
D.It brings repeated profits through a single sale.				
(4) What's the author's attitude towards background spending?				
A.Supportive.				
B.Optimistic.				
C.Critical.				
D.Unclear.				
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。				
15. $(12.5  \%)$ If you are trying to assess a person's character, make sure you do not rely heavily on factors that				
can be misleading.Instead, observe the individual's ability to tell the truth and to commit. (1)				
You can tell a lot about a person's character by observing how he treats other people. (2) It may be				
difficult to actually see how he treats different types of people if you only encounter him in a single environment,				
such as the workplace. It is often possible, however, to get some idea of his manner of interaction with different				
types of people through conversation with him.				
Whether or not a person is honest says a lot about his character. The attitude a person has about honesty can				
also indicate what type of person he is. (3) To some degree the types of lies he may tell and his motives				
for doing so matter.				
(4) The word"commitment"often causes people to instantly think of close relationships. Whether a				
person can respect the vows(誓约) and agreements is usually an indication of character.				
A person's character is affected by his attitude. (5) Attitude can affect many aspects of a person's				
life, including how hard he works and his ability to be supportive of others.				
When you are trying to assess someone's character, remember that it consists of qualities and habits that form				
his identity.				
A.More importantly, it's necessary to continue his inner struggle.				
B.The level of commitment indicates the type of character he has.				

C.There are many other things is	n life that may require	commitment.	
D.This includes both people he	knows and people he d	oes not know.	
E.Also, pay attention to his atti	itude and try to distingu	aish how it impacts his	s life.
F.Observe the person's conversa	tions and try to determ	ine how often he tells	lies.
G.Some people generally have	e a negative outlook	while others may try	to be positive even in difficult
situations.			
三、语言运用 阅读下面短文,为	人每题所给的 A、B、	C、D 四个选项中选	出可以填入空白处的最佳选项。
16. (15 分) Glen Edwards b	became a hero when he	rescued a construction	n worker trapped on the top of a 16
- story burning building.			
As a crane (吊车) (1)	working on a co	onstruction site, Edw	ards (2) found himself
in a life - saving mission when a f	ïre broke out.He recall	ed how he (3)	the trapped worker from his
crane's cabin (驾驶舱), and how h	ne came up with the ide	ea of saving the man b	y lowering a cage to him to let him
(4)			
However, his attempt to (5)	the cage be	fore the man was by r	no means an easy job, as each gust
(阵) of wind threatened to thr	ow his crane off bala	nce.Besides, the smo	oke and flames also added to the
difficulty. (6) the	great challenges, E	dwards refused to	give up and fought to (7)
control.Luckily, someone on the gr	round offered (8)	on where to land	d the cage through a radio.Edwards
(9) the crane's movement	ents, inch by inch, un	til the cage hovered	(盘旋) just inches from the edge
of the (10)With determ	mination, Edwards suc	ccessfully landed the c	age.
Eventually, Edwards watche	d the cage (11)	the man away	from the horrible fire below and
lowering him to safety. The crowd	(12) a big r	ound of applause, a t	ribute (致敬) to the courage and
skill (13) by Edwards.	.He knew that his quick	k thinking and strong	(14) had made all the
difference between life and death in	n the face of disaster.		
A GoFundMe page has now	been set up to raise n	noney for him-with	organizers (15) people
to"buy Glen a beer"for his life - sa	ving efforts.		
(1) A.engineer	B.operator	C.cleaner	D.salesman
(2) A.regularly	B.unfortunately	C.intentionally	D.unexpectedly
(3) A.helped	B.spotted	C.realized	D.guided

(4) A.escape	B.hide	C.walk	D.slide
(5) A.clean	B.cover	C.position	D.open
(6) A.Despite	B.Without	C.For	D.From
(7) A.switch	B.maintain	C.lose	D.give
(8) A.instructions	B.promises	C.explanations	D.courses
(9) A.quickened	B.described	C.adjusted	D.repeated
(10) A.door	B.garden	C.crane	D.roof
(11) A.persuading	B.lifting	C.warning	D.dragging
(12) A.went through	B.put on	C.asked for	D.broke into
(13) A.displayed	B.admired	C.exchanged	D.required
(14) A.preference	B.response	C.emotion	D.determination
(15) A.choosing	B.encouraging	C.ordering	D.teaching
阅读下面短文,在空白处填入1	个适当的单词或括号	内单词的正确形式。	
17. (15分) China has near	ly 5, 000 years of (1	)	(record) history.However, the
history of Chinese furniture is even longer than (2) of its writing, which can be traced back to			
the Hemudu Culture more than 7, 000 years ago.			
During the Ming and Qing dynasties, most of the furniture was hand - made using high - quality hardwood			
(3) raw materials, which are now rare and expensive. Ordinary people often use wood such as pine,			
elm, and beech, but the quality b	between the woods (4	.)	(differ) greatly.
Classical furniture is mostly r	nade by hand.Modern r	machines cannot (5)	(complete)
replace handwork. The shapes carv	ed by the machine are r	neat but the lines are r	igid and lacking vitality.
The most delicate aspect of C	Chinese classical furnitu	re is the structural par	t of the furniture—mortise - and -
tenon(榫卯) work.Combining	pieces of wood together	r, (6)	(use) nothing more than the
wood itself, is a basic skill of a	ll carpenters (木匠)	in ancient China.It v	vas first discovered in the wooden
structure of the Hemudu site (7) the ancestors lived more than 7, 000 years ago. This structure is			
the wisdom of the Chinese working people and fully represents the (8) (create) and			
artistry (艺术性) of humanity.			
Ancient Chinese (9)	(p	ohilosophy) have be	en expressed in traditional Chinese

furniture. For example, Confucianism emphasizes gentleness and moderation. (10) \_\_\_\_\_\_(achieve) that, skilled carpenters properly matched the curves and straight lines of the furniture. That's why Chinese furniture always displays both balance and stability.

## 四、写作

- 18. (15 分)假定你是某国际学校学生李华,因高三毕业即将退出校篮球队,请你在退队仪式上用英文发表告别演说,内容包括:
  - (1) 回顾往昔;
  - (2) 表示感谢;
  - (3) 祝福球队。

#### 注意:

- (1) 写作词数应为80左右;
- (2) 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

My dear teammates,

## 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

19.  $(25 \, \%)$  She was the prettiest puppy we had ever seen, and the whole family immediately fell in love with her. We named her Onyx because of her thick, shiny black coat. She spent her first vacation with us when she was only ten weeks old and had her first bath and swim in the St. Lawrence River. We had no clue that this amazing little ball of fur would end up being our hero.

As she grew older, Onyx became more and more involved in our family activities.On hot summer days, Onyx enjoyed floating on the river with us in her own rubber tube (橡皮圈).Amazingly standing on the top of the tube, she smiled while showing off her perfect balance.Resting her front legs and paws over the edge of the rubber tube, she kept her eyes shut as she floated until she'd had enough of the warm sun on her black coat.

One day, our eighteen - year - old daughter, Margie, announced she was going to swim across the bay. No one in the family was free to go swimming with her. The unwritten rule, regardless of swimming ability, was to have a companion in the water with you, especially when swimming the width of the bay. I was not a good swimmer, so I said to Margie, "Take Onyx with you." Having heard her name, Onyx woke up from a nap and was ready for action. Margie signed the dog to follow her. Onyx ran to the water next to her. They entered the freezing river together and swam side by side across the bay.

I watched from the bank as they reached the sandbar (沙洲) on the far shore. They rested a few minutes

before diving into the water for the return trip.I felt uneasy for some reason and continued to watch the pair swim side by side.

## 注意:

- (1) 续写词数应为 150 左右;
- (2) 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

Suddenly I heard Margie calling out,"I have a cram(痉挛) in the leg!"\_\_\_\_\_

Seeing the pair approaching the riverbank, I breathed a sigh of relief.\_\_\_\_\_

# 2024年江苏省苏锡常镇四市高考英语二模试卷

#### 参考答案与试题解析

一、听力 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. (1.5 分) How did the man get to the party?

A.By motorbike.

B.By car.

C.By bus.

【答案】见试题解答内容

【分析】略

【解答】略

2. (1.5 分) When does Michelle usually get up?

A.At 6: 00 a.m.

B.At 6: 30 a.m.

C.At 7: 00 a.m.

【答案】见试题解答内容

【分析】略

【解答】略

3.  $(1.5 \, \text{\frac{\beta}{b}})$  What will the man probably do next Monday?

A.Buy a book.

B.Borrow a novel.

C.Visit a writer.

【答案】见试题解答内容

【分析】略

【解答】略

4.  $(1.5 \, \text{\frac{\beta}{1}})$  How much did the woman spend on the dress?

A. \$ 120.

- B. \$ 280.
- C. \$400.

【答案】见试题解答内容

【分析】略

【解答】略

5. (1.5 分) Why does the woman want to quit her job?

A.To work more flexibly.

B.To spend more time reading.

C.To take care of her family.

【答案】见试题解答内容

【分析】略

【解答】略

第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟,听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

6. (3 分) (1) Why does Kate choose the first part of the work?

A.To watch a video.

B.To realize her dream.

C.To shoot campus life.

(2) What will Mari e be responsible for?

A.Interviewing.

B.Shooting.

C.Editing.

【答案】见试题解答内容

【分析】略

【解答】略

7. (3 分)(1) What does the woman say about the room?

A.It rents for 25 pounds a month.

B.It doesn't have a refrigerator.

C.It faces north.

A.Landlady and customer. B.Boss and employee. C.Guide and tourist. 【答案】见试题解答内容 【分析】略 【解答】略 8. (4.5 分)(1) What is the exhibition about? A.The science behind everyday devices. B.The application of virtual reality. C.The history of workshops. (2) What particularly attracts the woman to the exhibition? A.Prices of smart phones. B.Displays on smart home technology. C. Workshops on making simple devices. (3) What is the benefit of buying tickets early according to the man? A.Receiving small gifts. B.Having special discounts. C.Entering the museum without queuing. 【答案】见试题解答内容 【分析】略 【解答】略 9. (6 分) (1) What kind of work does the woman want to get? A.Temporary work. B.Part - time work. C.Permanent work. (2) When can the woman start to work? A.On July 8th. B.On July 10th. C.On July 11th.

(2) What is the probable relationship between the speakers?

(3) Which job does the woman prefer to do?

A.An assistant animal keeper.
B.An assistant cook.
C.A café waitress.
(4) What will the man do next?
A.Give the woman an offer.
B.Pass the application on.
C.Make a phone call.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】略
10. $(6分)$ (1) Which place will probably attract secondary school pupils?
A.The City Library.
B.The Norchester Theatre.
C.The Conference Centre.
(2) What can visitors to Science in a Suitcase do?
A.Have a singing competition.
B.Watch crazy experiments.
C.Make other people laugh.
(3) Which event is about building a bridge?
A.Waterworld.
B.Ropes and Hangings.
C.Paper and Time.
(4) What does the speaker mainly talk about?
A.The origin of the festival.
B.Tickets and transport to the festival.
C.Detailed information about the festival.
【答案】见试题解答内容
【分析】略

【解答】略

## 二、阅读 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

11. (7.5 分) Summer camps everywhere are filling up fast, but opportunities remain open for camps where the fun and games center around food—growing it, that is. Your kids will learn how to tend to vegetables and livestock(家畜) and almost certainly taste the fruits of their labor. Here's a small sampling of what's out there.

Muscoot, New York

This farm, offers a half - day Wrangler Camp for kids (a livestock - centred experience) and a six - week - long Young Farmers camp for kids in grades one through eight. Camps range from \$150 for weeklong half - day sessions to \$350 for full - day sessions.

Sproutin'Up, Colorado

An agriculture farm with a focus on education, Sproutin' Up offers skill - building programs for teens throughout the year, but their summer camp for kids is all about fun. In addition to farm activities, the kids spend time at a local climbing gym. Three weeklong half - day sessions are available for \$200 each.

Humboldt, California

Located north of San Francisco, this sleepaway camp spreads out over several hundred acres in the coastal hills of Sonoma County. The lodging(住处) is tent - style, with outdoor showers. A range of farm activities are available throughout the summer.

Alegre, Georgia

Your kids will clean and brush a horse, and learn to milk a goat at this camp. Three - day sessions (mornings only) cost \$125, and parents can attend with their children for an extra fee.

(1) Which camp best suits kids who enjoy climbing?	B
A.Muscoot.	

B.Sproutin' Up.

C.Humboldt.

D.Alegre.

(2) What can kids do in Alegre? A

A.Interact with animals.

B.Have sessions in the afternoon.

C.Sleep in tents at night.

D.Enjoy the scenery of coastal hills.

- (3) What do the four camps have in common? <u>B</u>
- A. They provide full day camps.
- B.They offer farm themed camps.
- C.They are located in the same state.
- D.They focus on health education.

#### 【答案】BAB

【分析】这是一篇应用文,主要介绍了美国四个以农业体验为主题的夏令营。

- 【解答】(1) 细节理解题。根据 Sproutin'Up, Colorado 部分的 In addition to farm activities, the kids spend time at a local climbing gym (除了农场活动,孩子们在当地的攀岩馆活动),可知科罗拉多的 Sproutin'Up 营地最适合喜欢攀岩的孩子,故选 B。
- (2) 细节理解题。根据 Alegre, Georgia 部分的 Your kids will clean and brush a horse, and learn to milk a goat at this camp (你的孩子们将在这个营地洗刷马匹,并学会挤山羊奶),可知在乔治亚的 Alegre,孩子们能与动物互动,故选 A。
- (3)推理判断题。通读全文,特别是根据第一段的 Your kids will learn how to tend to vegetables and livestock(家畜) and almost certainly taste the fruits of their labor(你的孩子将学会如何照料蔬菜和家畜,品尝他们劳动的果实),可知这四个夏令营都提供以农场为主题的营地,故选 B。
- 12. (10 分) Deforestation—by clear cutting or wildfires—has massive consequences both on climate and health.But leaving reforestation to Mother Nature can take decades,particularly as disastrous wildfires are increasing in frequency and intensity.And the time,cost and labour involved makes traditional methods of tree planting not as practical as they once were.

Bryce Jones knows how hard it is to replant forests.For four months in 2013, he worked as a tree planter throughout Canada."There's no technology there, "he says."The only way you can automate reforestation is through the air."But it wasn't until 2019 that he hit on the one that he thought had potential: use drones(无人机) to fire specially designed seed pods(荚) into the ground—at 10 times the normal rate and costing 20 percent less than traditional methods.He proposed the idea to his brother and Flash Forest was born.His first goal was to plant a billion trees by 2025.

The team took out a loan, bought a drone and used 3 D printers at Jones's school to make casts of the pods.Now, only two and a half years later, the company has a group of drones with each able to carry several thousand pods per flight. Three operators work in a field, controlling five drones, whose flights take 15 to 20 minutes. Flash Forest's big draw is its seed pod, which contains everything seedlings (幼苗) need to promote

survival.And its technology allows them to reach post - burn sites or remote areas that are difficult for traditional tree planting.

There are challenges every day, Jones says, as they work to improve the engineering, hardware, software and seed - pod recipes. Then there are the challenges presented by the climate—this year, record temperatures, record wildfires and drought. "That was something that was totally out of our control, "he says.

Unlike some traditional forms of reforestation, Flash Forest is focused on biodiversity. For Jones, the target of planting a billion trees by 2025 is just the beginning. "I have a dream that the company will plant on six continents—everywhere where our technology is needed, "he says.

(1) What does the author intend to tell us in paragraph 1?
A.The benefits of reforestation.
B.The power of Mother Nature.
C.The way of putting out wildfires.
D.The necessity of using new planting methods.
(2) What contributes to the particular appeal of Flash Forest? <u>C</u>
A.Its drone operators.
B.The frequent flights.
C.Its seed pod.
D.The low cost of seedlings.
(3) What does the underlined word"that"in paragraph 4 refer to? <u>A</u>
A.Extreme weather.
B.Drone technology.
C.3 D equipment.
D.Computer software.
(4) What can we infer about Flash Forest from the last paragraph? <u>C</u>
A.It changed its focus in the past.
B.It will achieve its final target in 2025.
C.It might be available worldwide one day.
D.It has replaced traditional forms of reforestation.

【答案】DCAC

- 【分析】本文是一篇说明文。文章主要讲述了森林砍伐对气候和健康带来的严重影响,以及传统植树方法在效率上的局限性,并提出了使用无人机发射特制种子荚的高效植树方法。
- 【解答】(1)推理判断题。根据第一段中 But leaving reforestation to Mother Nature can take decades, particularly as disastrous wildfires are increasing in frequency and intensity. And the time, cost and labour involved makes traditional methods of tree planting not as practical as they once were. (但是,把重新造林交给大自然可能需要几十年的时间,尤其是在灾难性的野火频率和强度都在增加的情况下。而且所涉及的时间、成本和劳动力使得传统的植树方法不像以前那么实用了。)可推知,作者在该段想告诉我们的是使用新的种植方法的必要性。故选 D。
- (2)细节理解题。根据第二段中 But it wasn't until 2019 that he hit on the one that he thought had potential: use drones(无人机) to fire specially designed seed pods into the ground—at 10 times the normal rate and costing 20 percent less than traditional methods. He proposed the idea to his brother and Flash Forest was born. (但直到 2019 年,他才想到了一个他认为有潜力的方法:用无人机向地面发射特别设计的种子荚,速度是正常的 10 倍,成本比传统方法低 20%。他向他的兄弟提出了这个想法,于是 Flash Forest 诞生了。)可知,Flash Forest 特别吸引人的特点是用无人机向地面发射特别设计的种子荚。故选 C。
- (3) 指代关系题。根据第四段中 Then there are the challenges presented by the climate—this year,record temperatures,record wildfires and drought."That was something that was totally out of our control,"he says. (然后是气候带来的挑战——今年创纪录的气温、创纪录的野火和干旱。"这是我们完全无法控制的事情,"他说。) 可知,that 在此指代前面提到的 record temperatures,record wildfires and drought,即"极端天气"。故选 A。
- (4) 推理判断题。根据最后一段 Unlike some traditional forms of reforestation,Flash Forest is focused on biodiversity.For Jones,the target of planting a billion trees by 2025 is just the beginning."I have a dream that the company will plant on six continents—everywhere where our technology is needed,"he says. (与一些传统形式的再造林不同,Flash Forest 的重点是生物多样性。对琼斯来说,到 2025 年种植 10 亿棵树的目标仅仅是个开始。他说: "我有一个梦想,公司将在六大洲——任何需要我们技术的地方——建立工厂。") 可推知,Flash Forest 也许有一天它会在全世界普及。故选 C。
- 13. (10 分) The human voice is a delicate thing. Each person's distinctive sound is produced when air from the lungs causes the vocal cords (声带) to vibrate (震颤). These vocal cords can easily get damaged. According to a 2005 study, 30% of the population will experience a voice disorder at some point in their life.

In a study published in the journal Nature Communications this week, a group of bioengineering researchers

from the University of California have put forward an attractive solution. They have designed and tested a soft patch (小片) that can be stuck onto a person's neck, where it will pick up muscle movements and, with the help of machine - learning algorithms (算法) that process the signals, translate them into speech.

When a person loses their voice today, the easiest fix is to turn to typing, texting, or writing notes to communicate. Typing can be slow and inconvenient, says Jun Chen, the paper's lead author, and writing notes is only possible in good lighting. The new solution would theoretically be able to clear all these hurdles.

Dr.Chen's device works based on something called the magnetoelastic effect. Essentially, when tiny magnetic (磁性的) bits are placed into soft materials, their magnetic properties can change as the material is stretched.

When the throat muscles move under the soft patch, the resulting magnetic - field variations can be changed into electrical signals. In a test with eight participants, the researchers recorded the signals as the subjects spoke and mouthed five different sentences. They then trained a machine - learning model which was then able to predict which of the five sentences the participants spoke—whether aloud or in silence—with more than 90% accuracy.

There is a way to go yet, for now the device can only recognize the five phrases it was trained on. Plus, to make it practical at scale, the researchers will need to collect a lot more data.

(1) In paragraph 1, the author mainly wants to tell us that $\underline{D}$ .
A.lungs are easily damaged
B.the human voice is unique
C.vocal cords vibrate to produce sound
D.voice disorders are a problem worthy of attention
(2) Why does the author mention the magnetoelastic effect? <u>A</u>
A.To explain the working principle.
B.To present a solution.
C.To introduce the challenge.
D.To make a comparison.
(3) What is the function of the soft patch?
A.Predicting five different sentences.
B.Destroying the background magnetic field.
C.Slowing the movements of throat muscles.
D.Helping turn muscle movements into electrical signals.

- (4) Which of the following is a suitable title for the text? C
- A.Predicting the Importance of Voice Restoration
- B.Using Algorithms in Bioengineering Research
- C.Overcoming Voice Loss with an Innovative Patch
- D.Finding the Principle of Communication Devices

## 【答案】DADC

【分析】本文是说明文。介绍了一项最新的科学研究成果,即一种可以贴在人脖子上的软贴片,能够通过捕捉肌肉运动并将其转化为语言。

【解答】(1) 推理判断题。根据第一段 The human voice is a delicate thing. Each person's distinctive voice is produced when air from the lungs causes the vocal cords (声带) to vibrate (震颤). These vocal cords can easily get damaged. According to a 2005 study, 30% of the population will experience a voice disorder at some point in their life. (人类的声音是一种微妙的东西。每个人独特的声音是由肺部的空气引起声带振动而产生的。这些声带很容易受损。根据 2005 年的一项研究, 30%的人在一生中的某个阶段会经历声音障碍)可知,本段主要想告诉我们声音障碍是一个值得关注的问题。故选 D 项。

- (2) 推理判断题。根据第二段 They have designed and tested a soft patch (小片) that can be stuck onto a person's neck,where it will pick up muscle movements and,with the help of machine learning algorithms (算法) that process the signals,translate them into speech.(他们设计并测试了一种柔软的贴片,可以贴在人的脖子上,在那里它会捕捉肌肉运动,并在处理信号的机器学习算法的帮助下,将它们转化为语音)以及第三段 When a person loses their voice today,the easiest fix is to turn to typing,texting,or writing notes to communicate. Typing can be slow and convenient,says Jun Chen,the paper's lead author,and writing notes is only possible in good lighting. The new solution would therefore be able to clear all these hurdles.(如今,当一个人失声时,最简单的解决办法就是打字、发短信或写笔记来交流。该论文的第一作者 Jun Chen说,打字可能既慢又方便,而且只有在良好的光线下才能写笔记。因此,新的解决方案将能够清除所有这些障碍)和第四段 Dr. Chen's device works based on something called the magnetoelastic effect.(陈博士的装置是基于磁弹性效应工作的)可知,作者提到 magnetoelastic effect 是为了解释贴片的工作原理。故选A项。
- (3)推理判断题。根据第四段 Essentially, when tiny magnetic(磁性的) bits are placed into soft materials, their magnetic properties can change as the material is stretched. (从本质上讲,当微小的磁性钻头被放入柔软的材料中时,它们的磁性会随着材料的拉伸而改变)以及第五段 When the throat muscles move under the soft patch,the resulting magnetoelastic effects can be changed into electrical signals. (当喉部肌肉在软贴片

下运动时,产生的磁弹性效应可以转化为电信号)可知,软贴片的功能是帮助将肌肉运动转化为电信号。 故选 D 项。

- (4) 标题归纳题。根据第二段 In a study published in the journal Nature Communications this week, a group of bioengineering researchers from the University of California have put forward an attractive solution. They have designed and tested a soft patch (小片) that can be stuck onto a person's neck, where it will pick up muscle movements and, with the help of machine learning algorithms (算法) that process the signals, translate them into speech.(在本周发表在《自然通讯》杂志上的一项研究中,来自加州大学的一组生物工程研究人员提出了一个有吸引力的解决方案。他们设计并测试了一种柔软的贴片,可以贴在人的脖子上,在那里它会捕捉肌肉运动,并在处理信号的机器学习算法的帮助下,将它们转化为语音)以及纵观全文可知,本文主要讲述了一种可以贴在人脖子上的软贴片,能够通过捕捉肌肉运动并将其转化为语言,所以 C 项"Overcoming Voice Loss with an innovative Patch (用创新的贴片克服失声)"是本文最好的标题。故选 C 项。
- 14.  $(10 \, \text{$\frac{1}{2}$})$  In recent years, much of my life as a consumer has shifted to what I like to call background spending. As I've subscribed to more apps and streaming platforms, significant sums of my money tend to slip away each month without my ever thinking about it.

Think of it as automated trade. Spending without the trouble of spending. Acquisition without action. Or thought.

But while this flood of subscriptions was sold to me on the condition that it would make my life more trouble - free, there was a certain shock I felt upon discovering how much I was spending without realizing each month (\$179.45).

You see, the thing about background spending is that it tends to happen, well, in the background without your full attention. And there lies the point.

"Hand over your credit card details and let us take care of the rest, "these companies promise us.But by agreeing to this trade, we've become lazy passive consumers.And this laziness breeds (导致) more laziness because most of us can't be bothered with conducting regular reviews of our subscription spending.We're too lazy to even notice or cancel!

I know it's not just me who is suddenly living life as a smooth - brained subscriber. The average consumer spends \$273 per month on subscriptions, according to a 2021 study of 2, 500 by digital services firm West Monroe. Not a single person surveyed knew what his actual monthly spending was.

It's understandable why this model is so attractive to businesses. As companies questioned traditional

advertising models, subscriptions offered the promise of selling once and earning forever. And while subscription services have been around for decades (think Wine of the Month Club), more customers have been willing to sign up thanks to the widespread availability of smartphones and the increasing ease of home delivery.

While these subscriptions promise ease and happiness, not all of us are satisfied. Last year, the Kearney Consumer Institute found 40 percent of consumers believe they have too many subscriptions. Almost half of us also think we pay too much for streaming video - on - demand subscriptions.

(1) What can we know about background spending in paragraph 2?B_
A.Its purpose.
B.Its feature.
C.Its procedure.
D.Its requirement.
(2) What makes it possible for background spending to happen? <u>B</u>
A.Its attractive price.
B.Some people's poor habit.
C.Its secure service.
D.Some people's addiction to it.
(3) Why is the subscription model appealing to businesses? <u>D</u>
A.It offers good home delivery services.
B.It is like traditional advertising models.
C.It is popular among smartphone producers.
D.It brings repeated profits through a single sale.
(4) What's the author's attitude towards background spending? <u>C</u>
A.Supportive.
B.Optimistic.
C.Critical.
D.Unclear.

## 【答案】BBDC

【分析】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自己的亲身经历,揭示了订阅服务可能导致消费者在不知不觉中花费巨额资金,同时也指出了这种消费模式的便利性和潜在问题。

- 【解答】(1)细节理解题。根据第二段 Think of it as an automated trade. Spending without the trouble of spending. Acquaint ion without action. Or thought. (将其视为自动化交易。不用麻烦地花钱。无需行动或思考的熟悉过程)可知,作者是在描述背景支出的特征,即它是一种自动化的、不需要思考或行动的消费。故选 B 项。
- (2) 细节理解题。根据第五段"Hand over your credit card details and let us take care of the rest," these companies promote.But by again sing their name,we've become lazy,positive consumers.And this laziness breeds (导致) more laziness because most of us can't be bothered with conducting regular reviews of our subscription spending.We're too lazy to even notice or cancel it!("交出你的信用卡信息,其他的交给我们来处理",这些公司如此宣传。但一听到他们的名字,我们就变成了懒惰而积极的消费者。而这种懒惰会滋生更多的懒惰,因为我们大多数人都不想费心去定期检查我们的订阅支出。我们甚至懒得注意或取消订阅!)以及第六段 Not a single person surveyed knew what his actually monthly spending was.(没有一个接受调查的人知道自己每月的实际支出是多少)可知,是有些人的坏习惯让后台支出成为可能。故选 B项。
- (3) 推理判断题。根据倒数第二段 It's understandable why this model is so attractive to businesses. As companies questioned traditional advertising models, subscription offered the promise of "selling once and earning forever." And while subscription services have been around for decades (think Wine of the Month Club),more customers have been willing to sign up thanks to the widespread availability of smartphones and the increasing ease of home delivery.(可以理解为什么这种模式对企业如此有吸引力。当公司质疑传统广告模式时,订阅提供了"一次销售,永远盈利"的承诺。虽然订阅服务已经存在了几十年(想想月度葡萄酒俱乐部吧),但由于智能手机的普及和送货上门的日益便利,越来越多的客户愿意注册)可知,因为订阅模式通过一次销售带来了重复的利润,所以对企业有吸引力。故选 D 项。
- (4) 观点态度题。根据最后一段 While these subscription promise ease and happiness, not all of us are satisfied.Last year, the Kameny Institute found 40 percent of consumer believe they have too many subscriptions.Almost half of us also think we pay too much for streaming video on demand subscriptions. (虽然这些订阅承诺轻松和快乐,但并非所有人都满意。去年,卡米尼研究所发现,40%的消费者认为他们的订阅量太多了。近一半的人还认为,我们为流媒体视频点播订阅支付了太多费用)可知,作者对背景支出持批评态度,认为消费者为此付出了太多,而收效甚微。故选 C 项。

#### 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

15.  $(12.5 \, \%)$  If you are trying to assess a person's character, make sure you do not rely heavily on factors that can be misleading. Instead, observe the individual's ability to tell the truth and to commit. (1)

You can tell a lot about a person's character by observing how he treats other people. (2) \_\_\_\_ D\_\_\_ It may be difficult to actually see how he treats different types of people if you only encounter him in a single environment, such as the workplace. It is often possible, however, to get some idea of his manner of interaction with different types of people through conversation with him.

Whether or not a person is honest says a lot about his character. The attitude a person has about honesty can also indicate what type of person he is. (3) <u>F</u> To some degree the types of lies he may tell and his motives for doing so matter.

(4) <u>B</u> The word"commitment"often causes people to instantly think of close relationships. Whether a person can respect the vows(誓约) and agreements is usually an indication of character.

A person's character is affected by his attitude. (5) G Attitude can affect many aspects of a person's life, including how hard he works and his ability to be supportive of others.

When you are trying to assess someone's character, remember that it consists of qualities and habits that form his identity.

- A.More importantly, it's necessary to continue his inner struggle.
- B.The level of commitment indicates the type of character he has.
- C. There are many other things in life that may require commitment.
- D. This includes both people he knows and people he does not know.
- E.Also, pay attention to his attitude and try to distinguish how it impacts his life.
- F.Observe the person's conversations and try to determine how often he tells lies.
- G.Some people generally have a negative outlook while others may try to be positive even in difficult situations.

## 【答案】EDFBG

【分析】这是一篇关于如何评估一个人性格的指南。文章首先强调了在评估时不要过度依赖可能误导的因素,而应该观察个体的诚实度和承诺能力。接着,文章从几个方面给出了具体的建议。

【解答】(1) 语境衔接题。空处位于第一段,起总领全文的作用,根据前文 observe the individual's ability to tell the truth and to commit (观察个人讲真话和承诺的能力) 并结合第二三四五段可知前一句和空处总结了这四段的内容,因此 E 项"同时,注意他的态度,并试着区分它是如何影响他的生活的。"符合语境,呼应了第五段。故选 E。

(2) 联系上文题。根据前文 You can tell a lot about a person's character by observing how he treats other

people. (你可以通过观察一个人如何对待别人来了解他的性格。) 可知此处需要描述如何观察。D 项"这包括他认识的人和他不认识的人"是对 treats other people 的进一步解释,符合语境。故选 D。

- (3) 联系上文题。根据前文 Whether or not a person is honest says a lot about his character. The attitude a person has about honesty can also indicate what type of person he is. (一个人是否诚实在很大程度上反映了他的性格。一个人对诚实的态度也可以表明他是什么类型的人。) 可知此处应进一步讨论诚实和谎言。F 项"观察这个人的对话,并试图确定他多久说一次谎"与诚实和谎言直接相关,符合语境。故选 F。
- (4)联系下文题。根据后文 The word"commitment"often causes people to instantly think of close relationships. ("承诺"这个词通常会让人们立刻联想到亲密的关系。) 可知此处需要讨论 commitment。B 项"承诺的程度表明了他的性格类型"与 commitment 直接相关,符合语境。故选 B。
- 三、语言运用 阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
- 16. (15 分) Glen Edwards became a hero when he rescued a construction worker trapped on the top of a 16 story burning building.

As a crane ( 吊车) (1) <u>B</u> working on a construction site, Edwards (2) <u>D</u> found himself in a life - saving mission when a fire broke out. He recalled how he (3) <u>B</u> the trapped worker from his crane's cabin (驾驶舱), and how he came up with the idea of saving the man by lowering a cage to him to let him (4) <u>A</u>.

Eventually, Edwards watched the cage (11) <u>B</u> the man away from the horrible fire below and lowering him to safety. The crowd (12) <u>D</u> a big round of applause, a tribute (致敬) to the courage and skill (13) <u>A</u> by Edwards. He knew that his quick thinking and strong (14) <u>D</u> had made all the difference between life and death in the face of disaster.

A GoFundMe page has now been set up to raise money for him—with organizers (15) <u>B</u> people to buy

Glen a beer"for his life - saving efforts.

(1) A.engineer	B.operator	C.cleaner	D.salesman
(2) A.regularly	B.unfortunately	C.intentionally	D.unexpectedly
(3) A.helped	B.spotted	C.realized	D.guided
(4) A.escape	B.hide	C.walk	D.slide
(5) A.clean	B.cover	C.position	D.open
(6) A.Despite	B.Without	C.For	D.From
(7) A.switch	B.maintain	C.lose	D.give
(8) A.instructions	B.promises	C.explanations	D.courses
(9) A.quickened	B.described	C.adjusted	D.repeated
(10) A.door	B.garden	C.crane	D.roof
(11) A.persuading	B.lifting	C.warning	D.dragging
(12) A.went through	B.put on	C.asked for	D.broke into
(13) A.displayed	B.admired	C.exchanged	D.required
(14) A.preference	B.response	C.emotion	D.determination
(15) A.choosing	B.encouraging	C.ordering	D.teaching

【答案】(1) - (5) BDBAC (6) - (10) ABACD (11) - (15) BDADB

【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一名起重机操作员 Glen Edwards 在一次建筑工地火灾中英勇救援一名被困工人的事迹,描述了他的救援过程和所面临的困难,以及他成功救出被困工人的结果。

【解答】(1)考查名词及语境理解。A.engineer 工程师; B.operator 操作人员; C.cleaner 清洁工; D.salesman 推销员。句意: 作为一名在建筑工地工作的起重机操作员,当一场火灾发生时,Edwards 意外地发现自己正在执行一项拯救生命的任务。根据后文"working on a construction site"可知,Edwards 在建筑工地工作,所以应是起重机操作员。故选 B 项。

(2)考查副词及语境理解。A.regularly 经常;B.unfortunately 不幸地;C.intentionally 故意;D.unexpectedly 意外地。句意:作为一名在建筑工地工作的起重机操作员,当一场火灾发生时,Edwards 意外地发现自己正在执行一项拯救生命的任务。根据后文"found himself in a life - saving mission when a fire broke out"可知,Edwards 本是一名在建筑工地工作的起重机操作员,确发现自己正在执行一项拯救生命的任务,

所以应是意外地。故选 D 项。

- (3) 考查动词及语境理解。A.helped 帮助; B.spotted 发现; C.realized 认识到; D.guided 指导。句意: 他回忆起他是如何从吊车的船舱里发现被困工人的,以及他是如何想出救他的主意的,他把一个笼子放下来让他逃跑。根据后文"the trapped worker from his crane's cabin"可知,从吊车的船舱里应是发现被困工人。故选 B 项。
- (4) 考查动词及语境理解。A.escape 逃跑; B.hide 隐藏; C.walk 步行; D.slide 滑动。句意: 他回忆起他是如何从吊车的船舱里发现被困工人的,以及他是如何想出救他的主意的,他把一个笼子放下来让他逃跑。根据前文"how he came up with the idea of saving the man"可知,Edwards 救了被困的工人,所以应是把一个笼子放下来让他逃出火场。故选 A 项。
- (5) 考查动词及语境理解。A.clean 打扫; B.cover 覆盖; C.position 安置,使处于; D.open 打开。句意: 然而,他想在那个男人面前把笼子摆放到位的尝试绝非易事,因为每一阵风都会把他的起重机吹得失去平衡。根据后文"as each post (弹) of wind prevented to throw his crane off balance.Besides,the smoke and flames also added to the difficulty"可知,风会让起重机失去平衡,在加上烟雾和火焰让视野不好,所以应是把笼子摆放到位的尝试绝非易事。故选 C 项。
- (6) 考查介词及语境理解。A.Despite 尽管; B.Without 没有; C.For 为了; D.From 来自。句意: 尽管 面临巨大的挑战, Edwards 拒绝放弃, 并为保持控制权而斗争。根据后文"the great challenges, Edwards refused to give up"可知, 此处表达"虽然, 尽管"之意, 用 Despite 引导让步状语。故选 A 项。
- (7) 考查动词及语境理解。A.switch 转换; B.maintain 保持; C.lose 失去; D.give 给。句意: 尽管面临巨大的挑战, Edwards 拒绝放弃, 并为保持控制权而斗争。根据前文"However, his attempt to <u>(5)</u> the cage before the man was by no means an easy job"以及"Edwards refused to give up"可知, 他想在那个男人面前把笼子摆放到位的尝试绝非易事,但是 Edwards 不想放弃,所以是为保持控制权而斗争。故选 B 项。
- (8) 考查名词及语境理解。A.instructions 指示; B.promises 承诺; C.explanations 解释; D.courses 课程。句意: 幸运的是, 地面上有人通过无线电指示在哪里降落笼子。根据后文"on where to land the cage through a radio"可知, 通过无线电, 应是指示在哪里降落笼子。故选 A 项。
- (9) 考查动词及语境理解。A.quickened 加快; B.described 描述; C.adjusted 调整; D.repeated 重复。句意: Edwards 一寸一寸地调整起重机的动作,直到笼子悬挂在离屋顶边缘只有几英寸的地方。根据后文 "inch by inch,until the cage hanged (盘旋) just inches from the edge of the <u>(10)</u>."可知,应是 Edwards 一寸一寸地调整起重机的动作。故选 C 项。
- (10) 考查名词及语境理解。A.door 门; B.garden 花园; C.crane 起重机; D.roof 屋顶。句意: Edwards 一寸一寸地调整起重机的动作,直到笼子悬挂在离屋顶边缘只有几英寸的地方。根据前文"Glen Edwards

became a hero when he rescued a construction worker trapped on top of a 160 - meter - high building."可知,工人被困在楼顶,所以应是笼子悬挂在离屋顶边缘只有几英寸的地方。故选 D 项。

- (11)考查动词及语境理解。A.persuading 说服;B.lifting 吊起;C.warning 警告;D.dragging 拖。句意:最后,Edwards 看着笼子把这个人从下面可怕的大火中抬了出来,把他送到了安全的地方。根据前文 "Edwards (9) the crane's movements,inch by inch,until the cage hanged (盘旋) just inches from the edge of the (10)."可知,Edwards 用起重机把笼子悬挂在离屋顶边缘只有几英寸的地方,所以,应是看着笼子把这个人从下面可怕的大火中抬了出来。故选 B 项。
- (12)考查动词短语及语境理解。A.went through 通过; B.put on 穿上; C.asked for 请求; D.broke into 突然开始做(某事)。句意: 人群中爆发出一阵热烈的掌声,这是对 Edwards 表现出的勇气和技巧的赞扬。根据后文"a tribute (致敬) to the courage and skill <u>(13)</u> by Edwards."可知,人们对 Edwards 致敬,所以应是爆发热烈的掌声。故选 D 项。
- (13)考查动词及语境理解。A.displayed 显示; B.admired 崇拜; C.exchanged 交换; D.required 需要。 句意:人群中爆发出一阵热烈的掌声,这是对 Edwards 表现出的勇气和技巧的赞扬。根据前文"a tribute (致敬) to the courage and skill"可知,应是对 Edwards 表现出的勇气和技巧的赞扬。故选 A 项。
- (14)考查名词及语境理解。A.preference 偏爱; B.response 响应; C.emotion 情感; D.determination 决心。句意: 他知道,在面对灾难时,正是他敏捷的思维和坚定的决心在生死之间起到了决定性的作用。 根据前文"He knew that his quick thinking and"可知,空处应和前文的 thinking 对应,结合选项,应是他敏捷的思维和坚定的决心符合语境。故选  $\mathbf{D}$  项。
- (15)考查动词及语境理解。A.choosing 选择; B.encouraging 鼓励; C.ordering 命令; D.teaching 教育。句意:组织者鼓励人们"请 Glen 喝杯啤酒",以感谢他的救命之恩,现在已经建立了一个 GoFundMe 页面为他筹集资金。根据前文"A GoFundMe page has now been set up to raise money for him"可知,组织者建立了一个 GoFundMe 页面为他筹集资金,所以是鼓励人们"请 Glen 喝杯啤酒"。故选 B 项。

### 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

17. (15 分) China has nearly 5, 000 years of (1) <u>recorded</u> (record) history. However, the history of Chinese furniture is even longer than (2) <u>that</u> of its writing, which can be traced back to the Hemudu Culture more than 7, 000 years ago.

During the Ming and Qing dynasties, most of the furniture was hand - made using high - quality hardwood

(3) as raw materials, which are now rare and expensive. Ordinary people often use wood such as pine, elm, and beech, but the quality between the woods (4) differs (differ) greatly.

Classical furniture is mostly made by hand. Modern machines cannot (5) <u>completely</u> (complete)

replace handwork. The shapes carved by the machine are neat but the lines are rigid and lacking vitality.

The most delicate aspect of Chinese classical furniture is the structural part of the furniture—mortise - and - tenon(榫卯) work.Combining pieces of wood together,(6)\_\_using\_\_ (use) nothing more than the wood itself,is a basic skill of all carpenters(木匠) in ancient China.It was first discovered in the wooden structure of the Hemudu site (7)\_\_where\_\_ the ancestors lived more than 7,000 years ago.This structure is the wisdom of the Chinese working people and fully represents the (8)\_\_creativity\_\_ (create) and artistry (艺术性) of humanity.

Ancient Chinese (9) <u>philosophies</u> (philosophy) have been expressed in traditional Chinese furniture. For example, Confucianism emphasizes gentleness and moderation. (10) <u>To achieve</u> (achieve) that, skilled carpenters properly matched the curves and straight lines of the furniture. That's why Chinese furniture always displays both balance and stability.

【答案】(1) recorded (2) that (3) as (4) differs (5) completely (6) using (7) where (8) creativity (9) philosophies (10) To achieve

【分析】本文是一篇说明文。详细阐述了中国古典家具的历史、制作工艺、哲学意义及其与文化和审美的关联。

【解答】(1)考查形容词。句意:中国有近 5000 年的历史记载。空后是名词,所以空处应填形容词作定语,record 和 history 之间是被动关系,应该用 - ed 形式,表达"有记录的历史"之意。故填 recorded。

- (2)考查代词。句意:然而,中国家具的历史甚至比它的文字还要悠久,它可以追溯到 7000 多年前的河姆渡文化。空前是介词,所以空处应填入宾语,根据句意,此处应用代词 that 代指前文的 history of Chinese furniture。故填 that。
- (3) 考查介词。明清时期的家具多为手工制作,以优质硬木为原料,如今这种木材已十分稀少,价格昂贵。此处是动词短语: use...as...意为"把...当作...使用"。故填 as。
- (4) 考查动词时态和主谓一致。句意:一般人常用的木材有松木、榆树、山毛榉等,但这些木材的质量差别很大。本句是 but 引导的并列句,后句缺少谓语,所以空处应填动词,different 的动词形式是 differ,根据前文 use 可知,句子时态用一般现在时,主语 the quality 为第三人称单数。故填 differs。
- (5)考查副词。句意:现代机器不能完全取代手工。空处修饰空后的动词,应该用副词。故填 completely。
- (6) 考查现在分词。句意:将木块组合在一起,只用木头本身,是中国古代所有木匠的基本技能。本句已有谓语动词 is,所以 use 用非谓语形式,use 的逻辑主语是"combining pieces of wood together"这件事,两者是主动关系,故用现在分词形式 using。故填 using。
- (7) 考查定语从句。句意:它最初是在7000多年前祖先居住的河姆渡遗址的木结构中发现的。分析句

子结构可知,空处引导定语从句修饰先行词 Hemudu site,在从句中作地点状语,用 where 引导。故填 where。

- (8) 考查不可数名词。句意:这种结构是中国劳动人民的智慧,充分体现了人类的创造性和艺术性。 空前是定冠词,以及根据空后的 and 可知,空处应填名词和后文的 artistry 并列作宾语, create 的名词形 式是 creativity,为不可数名词。故填 creativity。
- (9) 考查可数名词的复数。句意:中国古代的哲学思想在中国传统家具中得到了体现。本句缺少主语,所以空处应填名词作主语,根据后文的 have 可知,主语用名词复数形式。故填 philosophies。
- (10) 考查动词不定式。句意:为了做到这一点,熟练的木匠正确地匹配了家具的曲线和直线。本句已有谓语动词 matched,所以 achieve 用非谓语形式,根据句意,此处表目的,用不定式作目的状语,句首单词首字母大写。故填 To achieve。

#### 四、写作

- 18. (15 分)假定你是某国际学校学生李华,因高三毕业即将退出校篮球队,请你在退队仪式上用英文发表告别演说,内容包括:
  - (1) 回顾往昔;
  - (2) 表示感谢;
  - (3) 祝福球队。

## 注意:

- (1) 写作词数应为80左右;
- (2) 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

My dear teammates,

## 【答案】My dear teammates,

As I stand here today, my heart is filled with both nostalgia and gratitude. The years spent with our basketball team have been filled with laughter, sweat, and countless unforgettable moments. Together, we've overcome challenges, celebrated victories, and forged lasting bonds.

I want to express my sincerest thanks to each and every one of you. Your support, encouragement, and camaraderie have been the driving force behind my growth on and off the court. I am forever grateful for the opportunity to have been a part of this incredible team.

As I bid farewell, I leave you with my best wishes. May our team continue to thrive, excel, and bring honor to our school. You have the talent, the dedication, and the spirit to achieve great things. I am confident that you

will.Farewell, my fellow warriors.

【分析】高分句型一: The years spent with our basketball team have been filled with laughter, sweat, and countless unforgettable moments.

翻译:与我们的篮球队一起度过的岁月充满了欢笑,汗水和无数难忘的时刻。

分析:本句运用了过去分词短语 spent with our basketball team 作后置定语。

高分句型二: As I bid farewell, I leave you with my best wishes.

翻译: 在我告别之际, 我向你们致以最美好的祝愿。

分析: 本句运用了 as 引导的时间状语从句。

#### 【解答】My dear teammates,

As I stand here today, my heart is filled with both nostalgia and gratitude. The years spent with our basketball team have been filled with laughter, sweat, and countless unforgettable moments. 【高分句型一】Together, we've overcome challenges, celebrated victories, and forged lasting bonds. (回顾往昔)

I want to express my sincerest thanks to each and every one of you.Your support, encouragement, and camaraderie have been the driving force behind my growth on and off the court.I am forever grateful for the opportunity to have been a part of this incredible team. (表示感谢)

As I bid farewell, I leave you with my best wishes. 【高分句型二】May our team continue to thrive, excel, and bring honor to our school. You have the talent, the dedication, and the spirit to achieve great things. I am confident that you will. Farewell, my fellow warriors. (祝福球队)

#### 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

19. (25 分) She was the prettiest puppy we had ever seen, and the whole family immediately fell in love with her.We named her Onyx because of her thick, shiny black coat.She spent her first vacation with us when she was only ten weeks old and had her first bath and swim in the St.Lawrence River.We had no clue that this amazing little ball of fur would end up being our hero.

As she grew older, Onyx became more and more involved in our family activities.On hot summer days, Onyx enjoyed floating on the river with us in her own rubber tube (橡皮圈). Amazingly standing on the top of the tube, she smiled while showing off her perfect balance. Resting her front legs and paws over the edge of the rubber tube, she kept her eyes shut as she floated until she'd had enough of the warm sun on her black coat.

One day, our eighteen - year - old daughter, Margie, announced she was going to swim across the bay.No one in the family was free to go swimming with her.The unwritten rule, regardless of swimming ability, was to have a companion in the water with you, especially when swimming the width of the bay.I was not a good

swimmer, so I said to Margie, "Take Onyx with you." Having heard her name, Onyx woke up from a nap and was ready for action. Margie signed the dog to follow her. Onyx ran to the water next to her. They entered the freezing river together and swam side by side across the bay.

I watched from the bank as they reached the sandbar (沙洲) on the far shore. They rested a few minutes before diving into the water for the return trip. I felt uneasy for some reason and continued to watch the pair swim side by side.

### 注意:

- (1) 续写词数应为 150 左右;
- (2) 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

Suddenly I heard Margie calling out, "I have a cram (痉挛) in the leg!"\_\_\_\_\_

Seeing the pair approaching the riverbank, I breathed a sigh of relief.\_\_\_\_\_

【答案】Suddenly I heard Margie calling out, "I have a cramp in the leg!" My heart skipped a beat as I watched Onyx quickly turn towards Margie.She seemed to understand the urgency in Margie's voice.Without hesitation, Onyx swam towards her, reaching Margie's side in a flash.She then began to swim with her head turned towards Margie, supporting her with her body.This allowed Margie to rest her leg and regain her strength.

Seeing the pair approaching the riverbank, I breathed a sigh of relief. As they emerged from the water, Onyx seemed as though she had accomplished a great feat. Her eyes sparkled with pride and her tail wagged happily. I couldn't believe what I had just witnessed. Onyx had not only saved Margie's life, but she had done it with such courage and determination. From that day on, Onyx was not just our beloved pet, she was our hero.

【分析】这是一篇记叙文,讲述了作者家的小狗陪作者的女儿游过海湾的故事。

高分句型一: My heart skipped a beat as I watched Onyx quickly turn towards Margie.

翻译: 当我看着 Onyx 迅速转向 Margie 时,我的心跳加速。

分析: 本句使用了 as 引导的时间状语从句。

高分句型二: I couldn't believe what I had just witnessed.

翻译: 我简直不敢相信我刚刚目睹的一切。

分析:本句使用了 what 引导的宾语从句。

【解答】Suddenly I heard Margie calling out, "I have a cramp in the leg!" My heart skipped a beat as I watched Onyx quickly turn towards Margie. 【高分句型一】She seemed to understand the urgency in Margie's voice. Without hesitation,Onyx swam towards her,reaching Margie's side in a flash. She then began to swim

with her head turned towards Margie, supporting her with her body. This allowed Margie to rest her leg and regain her strength. (小狗救了腿在抽筋的 Margie)

Seeing the pair approaching the riverbank, I breathed a sigh of relief.As they emerged from the water, Onyx seemed as though she had accomplished a great feat.Her eyes sparkled with pride and her tail wagged happily.I couldn't believe what I had just witnessed.【高分句型二】Onyx had not only saved Margie's life, but she had done it with such courage and determination.From that day on, Onyx was not just our beloved pet, she was our hero.(小狗成了人们心目中的英雄)